X דברים שיש לעשות אחרי תאונת דרכים

תאונת דרכים היא אירוע לא נעים לאף מעורב, רובן הגדול מפתיע אותנו ואף עשוי לטלטל אותנו. עם זאת, תאונות דרכים מרבות לקרות ועלינו לדעת מה עלינו לעשות לאחר תאונת הדרכים. ראשית, בטיחותכם קודמת לכל! בדקו האם אתם, יושבי רכבכם או יושבי הרכב השני יצאתם ללא פגע או שמא יש פצועים, במידה ויש ראשית עליכם להזמין אמבולנס לאירוע.

 

תיעוד

במידה ואין פצועים והתאונה עם נזקי רכב בלבד עלינו להתחיל בלקיחת ותיעוד פרטי האירוע:

 

אילו פרטים אנו צריכים?

בתאונות דרכים רבות שני הצדדים מאשימים זה את רעהו ואף אחד מהם לא נושא באשמה מיוזמתו. ולכן יש לבדוק מספר דברים כמו גם האם הנהג ביצע נהיגה בזמן פסילה או עברה אחרת שיכולה לעזור לכם לקייס.

 

לכן, אנו זקוקים לכמה שיותר פרטים:

  1. לצלם – בין הדברים החשובים ביותר שניתן לעשות! תיעוד בווידאו של מצב הרכבים לאחר התאונה, תגובות הנהגים ואפילו עדי ראיה (על פי מספר רכבם).

פעמים רבות בתאונות הדרכים יש רכב שתיעד את התאונה ממצלמת "דש-בורד", אם תתעדו את המקום תוכלו לדעת מי הרכבים שעצרו לעזור ומי אלו עדי הראייה.

כמו כן, באם תתעדו בווידאו את הרגעים הראשוניים לאחר התאונה, לרוב הנהג האשם נוטל באשם מלכתחילה, דבר שאם יהיה מתועד יעזור לכם רבות.

  1. פרטי ביטוח, פרטי הרכב ופרטי הנהג – יש לצלם את תעודת הזהות של נהג הרכב המעורב בתאונה עמכם יחד עם פרטי הביטוח והרכב שלו!

תצלומים אלו יעזרו באימות הזהות של הנהג, בעל הרכב וחברת הביטוח, במצבים רבים נהגים מעורבים בתאונות עם רכב אשר לא שייך להם ועל כן יש לצלם גם את פרטי הרכב.

 

תצלומים אלו כוללים –

  1. תעודות זהות של נהג הרכב השני ואם ניתן יש לצלם גם את תעודות הזהות של עדי הראייה.
  2. מספר הרכב השני ורישיון הרכב.
  3. תעודת הביטוח לרבות – שם חברת הביטוח, שם סוכן הביטוח (אם ישנו), ומספר הפוליסה.

יש לוודא כי כל המסמכים אשר אתם מקבלים מבעל הרכב השני אכן נכונים!

וודאו כי פרטי הרכב השני במסמכי הביטוח וברישיון הרכב הם אכן של הרכב המדובר, בדקו זאת לפי מספר לוחית הזיהוי.

  1. פרטי עדי ראייה – עדי ראיה יוכלו להעיד בצורה חד משמעית במצבים מסוימים, יש לקחת את פרטיהם – שם עם מספר טלפון, אם ניתן לבקש גם תעודת זהות.

יש להדגיש כי יש לרשום את מספרי הטלפון של כלל המעורבים לרבות הנהגים ועדי הראייה.

גם הצוותים הרפואיים והמשטרתיים(במידה והיו) יכולים לסייע בזיהוי המעורבים ובמתן עדות ראייה.

 

לאחר מכן, מה עושים עם הרכב? כיצד מפנים אותו לטיפול?

ראשית, במידה והרכב לא תקין לנסיעה יש ליצור קשר עם חברת הביטוח שלכם על מנת שזו תטפל בנושא גרירת הרכב למוסך מאזור התאונה.

לאחר שיצרתם קשר עם נהג הגרר, או לחלופין, אם רכבכם תקין לנסיעה – לאיזה מוסך הולכים?

יש ליצור קשר עם ביטוח הרכב ולבדוק מהם המוסכים המורשים בקרבתי ולשם לנסוע עם הגרר\הרכב.

יש לציין כי בפגיעות רכב רציניות חברת הביטוח תבקש משמאי רכבים לבחון את מצב הרכב ולהחליט האם הוא בר-תיקון או שמא "TOTAL LOST" – אובדן מוחלט

יש ההוגים זאת בעברית כ"טוטלוס" אך כמובן שמילה זו מגיעה מצמד המילים באנגלית "total lost".

על מנת להבין טוב יותר מהו המושג הנ"ל – אין זה מדובר בכך שהרכב אינו בר תיקון, אלא שבמצב הרכב עלות התיקון עולה על 60% מערכו של הרכב ועל כן לא משתלם לתקנו.

חברות הביטוח ישלמו לכם את מחיר מחירון הרכב במידה ושמאי הרכב יגדירו כ"אובדן מוחלט".

 

כיצד מגיע שמאי הרכב?

כשאתם פונים לחברת הביטוח ניתנת לכם הזכות להזמין שמאי רכב מתוך רשימת שמאים שהביטוח שלכם עובד איתם, או לבחור שמאי פרטי, כמובן, תוך תיאום עם חברת הביטוח.

במידה והתאונה שעברתם פגעה קשה ברכבכם תדרשו כי יגיע שמאי רכב למוסך המתקן, כך גם לאחר התיקון תהיה לכם את תוצאת הבדיקה של שמאי הרכב, זו משמשת כאסמכתא לפגיעות הרכב בתאונה.

השלב האחרון הוא התביעה בין הצדדים – ביטוחו של הצד האשם ישלם לביטוחו של הצד הניזוק את העלויות הנדרשות לתיקון רכבו או לחלופין מחיר מחירון של הרכב המדובר (זאת במצב של Total lost).

במידה והצדדים לא מסכימים בסוגיית "מיהו האשם" או שנושא זה אינו ברור והמעורבים מפילים אשמה איש על רעהו אנו נגיע לתביעה בביהמ"ש בין הצדדים ובה יתברר האם יש אשם יחיד, האם שני הצדדים צריכים לנשוא באחריות על התאונה ועוד. ברוב המקרים הצד האשם נוטל באחריות ואין הם מגיעים לכדי משפט בין הצדדים.

 

לסיכום:

תאונת דרכים היא חוויה לא נעימה, אך עדיין היא עשויה לקרות לנו ובדרך כלל תתפוס אותנו כשאנחנו הכי פחות מוכנים לה, אז תמיד חשוב לזכור: היו עירניים – גם בכביש וגם במצב בו קרתה תאונה, תשמרו על קור רוח ותפעלו לכסות את עצמכם בתיעוד האירוע.

תיעוד בכתב או בצילום של פרטי כלל המעורבים, העדים, הרכבים ואפילו צוותי הרפואה\השיטור. הגעה למוסך מורשה אשר יש לו הסדר ביטוחי עם חברת הביטוח שלכם. במידה והגענו עד לתביעה – לפחות יש לנו את כלל המסמכים הנדרשים ונגיע מסודרים. וזהו, צאו לדרך וסעו בבטיחות ובזהירות.

תאונת דרכים

אודות המחבר

רוצה לחזור לחלק מסוים בעמוד?
מידע נוסף סביב הנושא
באילו מצבים תזדקקו לנוטריון?

חתימה של נוטריון באה להבטיח מעמד של וודאות ומהימנות לכל מסמך המונח לפתחו. הנוטריון בא לתת גושפנקא מקצועית בדבר אמיתות המסמך וכן הדרישות והתנאים לקיומו

עשיתם תאונה? דעו את זכויותיכם!

מעטים הם האנשים שמכירים בזכויות שמגיעות להם לאחר תאונה. שכן, אין מדובר במידע שמועבר במסגרות הלימודיות השונות. חוסר הידע בנושא הוביל אותנו להעלות את המאמר

בחירת בורר נכון להליך בוררות עסקית

הבוררות הפכה לאמצעי נפוץ ליישוב סכסוכים עסקיים. הבוררות מספקת הליך חלופי אטרקטיבי לבתי המשפט ומציגה מנגנון יעיל ומקצועי ליישוב סכסוכים. בשנים האחרונות נעשה שימוש גובר

משרד עורך דין חדיד - הלד
עו"ד תביעות ביטוח - משרד עורך דין חדיד - הלד

משרד עו"ד  חדיד – הלד מתעסק בדיני תביעת ביטוח או נזיקין ומייצג בהצלחה רבה מאות עובדים ומעסיקים עד למיצוי זכויותיהם. פנו אלינו עוד היום כדי להבטיח טיפול מהיר ויעיל בתביעה שלכם.

צריכים סיוע וליווי משפטי?